Een Caesar salade met kip op een broodje.
Voor 2 personen
Gelderblom
- 2 kipfilets
- 4 plakjes ontbijtspek
Van Pelt delicatessen
- 40 gr parmezaan
- 2 eieren
Bresser groente & fruit
- 2 teentjes knoflook
- 1/4 kropje ijsbergsla
Bakkerij Korteweg
- 2 Italiaanse bollen
Verder
- olijfolie
- versgemalen zout en peper
- 2 el mayonaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl mosterd
- 1 ansjovis
- kneepje citroensap
Bereidingswijze
- Doe de kipfilets in een keukenmachine en maal de kipfilets fijn. Rasp 20 gr van de parmezaan fijn en kneed dit samen met een uitgeperst teentje knoflook, peper en zout door de gemalen kipfilet. Vorm er 2 burgers van.
- Leg de plakjes spek tussen een dubbel gevouwen vel bakpapier en bak ca 10 minuten in de oven op 180 graden (hetelucht).
- Kook de eieren 7 minuten en wij ze in plakjes,
- Roer voor de Ceasar dressing de mayonaise, yoghurt, kneepje citroensap, mosterd, uitgeperst teentje knoflook en een fijngesneden ansjovis door elkaar.
- Halveer de Italiaanse bollen en rooster de binnenkanten goudbruin in een grillpan.
- Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de kipburgers in 10 minuten gaar.
- Snij de ijsbergsla fijn en verdeel over de onderste helft van de Italiaanse bollen. Leg hierop de kipburgers, Caesar dressing, spek en de plakjes ei.
Mmmmm, dit ziet er zo lekker uit!
LikeLike
Woww wat een goed idee 😍
LikeLike